Ανοικτή επιστολή θεραπευτικής ομάδας – 25/11/2014 (Σχετικά με τη συζήτηση στη Βουλή για το Σχολείο της μονάδος)

Posted: 25/11/2014 in Έναρξη λειτουργίας blog

ANΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Αθήνα, 25 Νοεμβρίου 2014

Όλη η Μονάδα Απεξάρτησης Τοξικομανών 18 Άνω παρακολουθήσαμε με προσοχή χθες τη συζήτηση της επίκαιρης ερώτησης σχετικά με τη λειτουργία του σχολείου στο πλαίσιο του προγράμματός μας.

Χωρίς να αμφισβητούμε καθόλου την ειλικρίνεια των προθέσεων του κ. Λοβέρδου, με πραγματική λύπη διαπιστώνουμε ότι ο Υπουργός αγνοεί μία εξαιρετικά σημαντική παράμετρο του ζητήματος:

Για τη λειτουργία του σχολείου του 18 Άνω δεν προβλέπεται και ουδέποτε προβλεπόταν πρόσληψη εκπαιδευτικών! Αντιθέτως, η στελέχωση του σχολείου γίνεται με διάθεση ήδη υπηρετούντων μόνιμων ή αναπληρωτών εκπαιδευτικών του Υπουργείου Παιδείας, οι οποίοι διδάσκουν υπερωριακά τους θεραπευόμενους του προγράμματος στον χώρο του 18 Άνω, αφού πρώτα έχουν καλύψει τις λοιπές υπηρεσιακές/εκπαιδευτικές τους υποχρεώσεις στα σχολεία τους.

Συνεπώς, καμία νέα πρόσληψη δεν χρειάζεται και κανένας μνημονιακός περιορισμός δεν εμποδίζει τη λειτουργία του σχολείου μας.

Το μόνο που ζητάμε είναι το Υπουργείο Παιδείας να απευθύνει την πρόσκληση για εκδήλωση ενδιαφέροντος για διδασκαλία στο πλαίσιο του 18 Άνω στους εκπαιδευτικούς που ήδη ανήκουν στο δυναμικό του Υπουργείου Παιδείας, όπως άλλωστε ορίζει και η με αριθμ. 27677/Γ7/09-03-2011 (Β’ 507) απόφαση της Αναπλ. Υπουργού Παιδείας (όπως τροποποιήθηκε με τη με αριθμ. 102706/Γ7/09-09-2011 όμοια απόφαση, Β’ 2271).

Κε Υπουργέ, κατανοούμε απόλυτα τις δυσκολίες της οικονομικής συγκυρίας και σε καμία περίπτωση δεν θέλουμε να προτάξουμε τις ανάγκες των θεραπευομένων του 18 Άνω έναντι των αναγκών των υπολοίπων μαθητών της χώρας.

Είμαστε, ωστόσο, σίγουροι ότι θα κατανοήσετε την εύλογη αγανάκτησή μας, αν συνειδητοποιήσετε ότι, παρότι ειδικά για την περίπτωση του σχολείου του 18 Άνω δεν απαιτούνται καν προσλήψεις εκπαιδευτικών, το σχολείο μας συνεχίζει έως σήμερα να μη λειτουργεί.

Ευελπιστώντας ότι θα τηρήσετε τη δέσμευσή σας στη Βουλή για επίλυση του ζητήματος της αμοιβής των καθηγητών μας κατά τα προηγούμενα έτη, σας ζητούμε για άλλη μία φορά να προβείτε σε μία απλή και ανέξοδη κίνηση που θα καταστήσει δυνατή τη λειτουργία του σχολείου μας:

Καλέστε επιτέλους τους εκπαιδευτικούς του Υπουργείου σας για εκδηλώσουν ενδιαφέρον για διδασκαλία στο σχολείο του 18 Άνω!

 

Για την θεραπευτική ομάδα του 18 Άνω

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΥΡΟΥΣΗΣ

ΨΥΧΙΑΤΡΟΣ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s