Δελτίο τύπου (επίσκεψη Αλέξη Τσίπρα στο Σχολείο του 18 Άνω)

Posted: 10/11/2014 in Έναρξη λειτουργίας blog

Μονάδα Απεξάρτησης 18 Άνω

Το Σάββατο 08. 11. 2014, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας συνοδευόμενος από τους βουλευτές Ζωή Κωνσταντοπούλου, Βασιλική Κατριβάνου και Χρήστο Μαντά, επισκέφθηκαν τις εγκαταστάσεις του σχολείου – 18 Άνω.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε κατόπιν πρόσκλησης των θεραπευομενων – μαθητών του σχολείου, στην οποία παραβρέθηκε επίσης ο Κώστας Αρβανίτης εκπροσωπώντας το Δ.Σ. του ΚΕΘΕΑ.

Η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ ενημερώθηκε από την επιστημονικά υπευθυνη του Σχολείου, τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές, για τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει το σχολείο – 18 Άνω, από τον μη διορισμό καθηγητών.

Στη συζήτηση που ακολούθησε τονίστηκε η σημασία ύπαρξης και λειτουργίας του σχολείου, όπως και οι κοινωνικές προεκτάσεις του έργου του, γεγονός που επιβάλλει την διατήρηση και ενίσχυση του υπάρχοντος θεσμικού πλαισίου το οποίο η ίδια η πολιτεία δημιούργησε για να εξασφαλισει την σταθερότητα και την επιστημονική εγκυρότητα στην λειτουργία του.

Να σημειωθεί ότι το Σχολείο εξακολουθεί να μην λειτουργεί, εκκρεμότητα την οποία απο το υπουργειο Παιδείας διεκδικούμε να αποκαταστήσει άμεσα στις συναντήσεις που έχουν προγραμματισθεί με το νέο διευθυντή δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης , προκειμένου οι θεραπευόμενοι να ασκήσουν το αναφαί ρετο δικαιωμά τους για εκπαίδευση και την ολοκλήρωση της θεραπείας τους.

Για την Ομάδα Θεραπευτών

Της Μονάδας Απεξάρτησης – 18 Άνω

Ο επιστημονικά υπεύθυνος

Αλέξανδρος Κυρούσης                                                               Αθήνα 10. 11. 2014

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s