Δελτίο τύπου – Βαγγέλης Σακκάς

Posted: 12/03/2014 in Έναρξη λειτουργίας blog

Ένα από τα βασικά Ανθρώπινα Δικαιώματα είναι το δικαίωμα στη ζωή με σεβασμό στην αξιοπρέπεια του ατόμου. Ως θεραπευτική ομάδα του 18ΑΝΩ πιστεύουμε ότι κάθε άτομο αξίζει και χρειάζεται τις κατάλληλες ευκαιρίες και συνθήκες για να ξαναβρεί τον δρόμο του. 

Ο Βαγγέλης Σακκάς, (ετών 35) θεραπευόμενος της μονάδας απεξάρτησης 18ΑΝΩ, βρίσκεται φυλακισμένος από τον Ιούλιο του 2012, (19 μήνες). Η σύλληψή του έγινε στην πιο σημαντική και κρίσιμη καμπή της θεραπείας του. Όταν, σχεδόν είχε ολοκληρώσει το πρόγραμμα απεξάρτησης, και πλέον έστρωνε γερά θεμέλια για το μέλλον του, (σχολείο-παρακολουθούσε τμήματα αγγλικών και υπολογιστών. Επίσης συμμετείχε σε πρόγραμμα του ΕΣΠΑ).  

Αυτά τα θεμέλια συντάραξαν δικαστικές αποφάσεις που βγήκαν «ερήμην» του Βαγγέλη, όχι από αμέλεια- αλλά από αγνεία του ιδίου και απρόοπτα του δικαστικού συστήματος.

Στις 19 Μαρτίου, ο Βαγγέλης έχει ακόμα μια αναμέτρηση όχι μόνο δικαστική, ένα Εφετείο πολύ σημαντικό για μείωση μιας άδικης ποινής. Αλλά μία αναμέτρηση, ένα αγώνα για να μπορέσει να επιτρέψει στον εαυτό του να κάνει ξανά όνειρα, να στοχεύσει σε νέους στόχους για την ζωή του με Αξιοπρέπεια και Σεβασμό, που όταν στο παρελθόν το έκανε, το έκανε με μεγάλη επιτυχία.

Η θεραπευτική Ομάδα του 18ΑΝΩ, κάνει ένα κάλεσμα βοήθειας, συμπαράστασης και αλληλεγγύης για έναν άνθρωπο που έχει σηκώσει την «θωριά του» απέναντι στην εξάρτηση εδώ και τέσσερα χρόνια.

Ο αγώνας του όμως δεν σταματάει, συνεχίζει και για ένα καλύτερο αύριο, χωρίς φυλακή. Η εκπροσώπηση του στο ερχόμενο εφετείο που παρόλο αφορά σε ένα πταίσμα, είναι πολύ σημαντική και αναγκαία γιατί η πρωτόδικη ποινή που είχε «εισπράξει» ήταν 10 χρόνια φυλάκιση (κακούργημα).

Ο Βαγγέλης Σακκάς, είχε σταθεί στην έδρα και είχε πει, σε προηγούμενο εφετείο: «… δεν είχα ποτέ οικογένεια, δικούς μου ανθρώπους, μέχρι το 18ΑΝΩ…αυτοί είναι η οικογένεια μου, οι δικοί μου άνθρωποι..»

Η οικονομική στήριξη του δικαστικού αγώνα του, είναι μία αναγκαιότητα, για την εκπροσώπηση στο δικαστήριο αυτό, το ποσό ανέρχεται στα 1,500€, περίπου.

Γνωρίζουμε ότι οι καιροί είναι πολύ δύσκολοι, αλλά σαν θεραπευτική ομάδα μας είναι αδιανόητο να μην ζητήσουμε συμπαράσταση και να μην προσπαθήσουμε να φέρουμε την ελπίδα της ζωής σ’ ένα νέο άνθρωπο.

Σας ευχαριστούμε θερμά για την στήριξή σας.

Μονάδα Απεξάρτησης 18ΑΝΩ

Σχόλια
  1. Ο/Η 18ano λέει:

    για επικοινωνία: email: draseis18ano@gmail.com, τηλ.2103304395

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s