ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΟ 18 ΑΝΩ – ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΚΑΝΑ

Posted: 04/02/2013 in Έναρξη λειτουργίας blog

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΚΑΝΑ
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ 11 – ΑΘΗΝΑ
ΤΗΛ και FAX: 210 8827514

Αθήνα, 01.02.13

ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΟ 18 ΑΝΩ

Οι εργαζόμενοι στον ΟΚΑΝΑ δηλώνουμε την συμπαράστασή μας στην επίθεση που δέχονται η ψυχίατρος και επιστημονικά υπεύθυνη της μονάδας απεξάρτησης  Ι8 ΑΝΩ κα Κατερίνα Μάτσα και ο ψυχολόγος  κος Σταύρος Κεβόπουλος με αφορμή το γεγονός ότι  τήρησαν την θεραπευτική δεοντολογία και το θεραπευτικό απόρρητο και δεν κατέδωσαν στην αστυνομία  μέλη της κοινωνικής επανένταξης που τον Γενάρη του 2012 συμμετείχαν στις αντιμνημονιακές διαδηλώσεις που συγκλόνιζαν την Αθήνα. Τα μέλη της κοινωνικής επανένταξης κατηγορήθηκαν τότε για κλοπές ευτελών υλικών.

Μετά από ένα χρόνο και εντελώς «τυχαία», σε μια περίοδο που τα προγράμματα που παρέχουν υπηρεσίες σε εξαρτημένα άτομα δέχονται ολομέτωπη επίθεση από τις μνημονιακές πολιτικές με θύματα τόσο τους εξαρτημένους όσο και τους εργαζόμενους σε αυτά, έρχεται το πόρισμα της ΕΔΕ που διενεργήθηκε από το Σώμα Επιθεωρητών Δημόσιας Υγείας και το οποίο είναι καταδικαστικό τόσο για την Κ. Μάτσα όσο και τον Στ. Κεβόπουλο γιατί απλά αρνήθηκαν να συνεργαστούν με την αστυνομία.

Όσοι όλα αυτά τα χρόνια γνωρίζουμε την κα Μάτσα είτε σε προσωπικό, είτε σε επιστημονικό, είτε σε πολιτικό και κοινωνικό επίπεδο, ξέρουμε πολύ καλά ότι έχει προσφέρει τα μέγιστα όχι μόνο στη λειτουργία και την ανάπτυξη του προγράμματος απεξάρτησης 18 ΑΝΩ, αλλά και στην υπεράσπιση του δημόσιου χαρακτήρα των προγραμμάτων που απευθύνονται στους χρήστες ουσιών, έχει αγωνιστεί για τα δικαιώματα των χρηστών και των μελών των προγραμμάτων  και έχει συμπαρασταθεί ενεργά σε όλους τους αγώνες που έχουν δώσει οι εργαζόμενοι. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο  το πόρισμα αποτελεί , πέρα από μια προσπάθεια συκοφάντησης που δεν αναλογεί στο έργο που έχει προσφέρει η κα Μάτσα , και μια προσπάθεια  να τιμωρηθεί στο πρόσωπό της μια συνεπής, αξιοπρεπής και τίμια πολιτική και κοινωνική στάση. Μια στάση παραδειγματική τόσο για τους εργαζόμενους στα προγράμματα όσο και για τους εξαρτημένους που καθημερινά δίνουν τη μάχη της θεραπείας.

Απαιτούμε

  • Άμεση απόσυρση του συνόλου των κατηγοριών σε βάρος της Κ. Μάτσα και του Στ. Κεβόπουλου
  • Ενίσχυση του συνόλου των προγραμμάτων αντιμετώπισης της εξάρτησης ώστε να μπορέσουν να ανταποκριθούν στις ανάγκες της κρίσης διατηρώντας υψηλού επιπέδου υπηρεσίες.
  • Διασφάλιση του δημόσιου και δωρεάν χαρακτήρα των προγραμμάτων. 

 

ΤΟ ΔΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΚΑΝΑ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s