«ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΜΑΣ ΤΣΙΡΚΟ» του Ι. Καμπανέλη – θεατρική παράσταση από την ομάδα Κοινωνικής Επανένταξης του 18 ΑΝΩ

Posted: 27/01/2013 in Έναρξη λειτουργίας blog

Από την θεατρική ομάδα της Κοινωνικής Επανένταξης 18 ΑΝΩ

4 Φεβρουαρίου 2013 στις 9 μ.μ.

Είσοδος Ελεύθερη
Κρατήσεις θέσεων με δελτίο εισόδου στα ταμεία του Ακροπόλ

Θέατρο Ακροπόλ
Ιπποκράτους 9-11, τηλ. 210-3643700 (στάση Μετρό Πανεπιστήμιο)

Η θεατρική ομάδα της κοινωνικής επανένταξης της μονάδας απεξάρτησης 18 Άνω- Ψ.Ν.Α., ανεβάζει το έργο του Ιάκωβου Καμπανέλλη «Το μεγάλο μας τσίρκο».

Ένα έργο που γεννήθηκε στη Χούντα σε μία απόπειρα του συγγραφέα να αφυπνίσει και να κινητοποιήσει το κοινό του, ξυπνώντας πρόσωπα από την ιστορία της Ελλάδας, αυτήν που μας πονάει, αυτή που κατακερματίζει τις ανθρώπινες αξίες, αυτή που βλέπουμε να αναπαράγεται και πάλι σήμερα. Την ιστορία μιας Ελλάδας του τυφλού συμφέροντος, της λήθης, της υποδούλωσης, που κλέβει τα όνειρα των παιδιών της.

Το 18 Άνω αγωνίζεται να χτίσει με τα παιδιά του μια ζωή με γερά θεμέλια και αξίες, χωρίς ουσίες, αλλά και χωρίς υποκατάστατα. Γιατί τα υποκατάστατα είναι δεκανίκι, δηλαδή εξάρτηση. Η έννοια της εξάρτησης είναι γνωστή σε όλους μας. Εξάρτηση από τις ξένες δυνάμεις, εξάρτηση από τις οθόνες μας, εξάρτηση στις προσωπικές μας σχέσεις, στα υλικά αγαθά. Πολίτες σε καταστολή, στη λήθη, στη φυγή, στο φόβο.

Όπως και για όλη την κοινωνία έτσι και για το 18 Άνω η φετινή χρονιά αποτελεί μία χρονιά ιδιαίτερης σημασίας, καθώς στοχευμένες πολιτικές, αλλά και μεθοδευμένες στρατηγικές, επιχειρούν να υποβαθμίσουν το έργο της μονάδας και να τη συρρικνώσουν.
Το 18 Άνω ως ένας κοινωνικός φορέας που αγωνίζεται ενάντια στον κοινωνικό αποκλεισμό, για την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και για μια στάση ζωής με αξίες και ελευθερία, χρειάζεται την συμπαράστασή μας για να αναδείξει το έργο της. Μας χρειάζεται, όπως το χρειαζόμαστε κι εμείς. Ένα στεγνό, δημόσιο πρόγραμμα απεξάρτησης για όλους.

Έτσι μέσα από αυτή τη δημιουργία η θεατρική ομάδα μοιράζεται τον αγώνα της, τους προβληματισμούς της, το αίτημα της για τη διάδοση μιας ζωής καθαρής από ουσίες.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s