ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΕΘΕΑ (17-1-2013)

Posted: 18/01/2013 in Έναρξη λειτουργίας blog

Το πρόσφατο καταδικαστικό πόρισμα της ΕΔΕ για την Κατερίνα Μάτσα και τον Στ. Κεβόπουλο, που διενεργήθηκε από το Σώμα Επιθεωρητών Δημόσιας Υγείας, αποτελεί τον επόμενο κρίκο στην αλυσίδα της ποινικοποίησης του 18 ΑΝΩ και του θεραπευτικού απορρήτου, εν γένει.

Παράλληλα, θεωρούμε πως εντάσσεται στο ευρύτερο κλίμα του θεσμικού, προπαγανδιστικού πολέμου που έχουν εξαπολύσει οι ιδεολογικοί και κατασταλτικοί μηχανισμοί ενός κράτους της υποτέλειας, τόσο ενάντια στην δημόσια υγεία, όσο και – γενικότερα – σε μια διαφορετική κοινωνική πρόταση.

Η ποινικοποίηση της θεραπείας απεξάρτησης και η υποδηλούμενη προτροπή για την ποινική διαχείριση των θεραπευομένων, στοχεύει ευθέως και όλες τις δομές ψυχοκοινωνικής φροντίδας, ιδιαίτερα μάλιστα όσες εμπνέονται από μια συλλογική ανάγκη διαχείρισης των ατομικών προβλημάτων.

Η ανάγκη να ξεκαθαριστεί το κοινωνικό τοπίο από όσους «χαλάνε» – στην κυριολεξία – «την πιάτσα», προβάλλοντας αξίες διαφορετικές από την υποταγή, την εξάρτηση, τον ατομισμό, την εθελοδουλία, φαίνεται πια καθαρά. Η ανάγκη να δημιουργηθούν αυταρχικές «υγειονομικές» ζώνες, ενάντια στη συλλογικότητα, τα ανθρώπινα δικαιώματα, την κοινωνική αλληλεγγύη και εντέλει την ελπίδα, αποτελεί βασικό στόχο κύκλων του κυβερνητικού συστήματος για να εμπεδωθεί για τα καλά το ζοφερό μέλλον που ετοιμάζουν για την κοινωνία.

Από την άποψη αυτή, ο αγώνας που διεξάγει το 18ΑΝΩ ενάντια στην δίωξή του και την σπίλωση ενός ολόκληρου θεραπευτικού συστήματος μας αφορά όλους.

Με την ανακοίνωση αυτή δηλώνουμε την συμπαράστασή μας στους συναδέλφους και στο 18ΑΝΩ, που καταδικάζονται επειδή έπραξαν το αυτονόητο και τήρησαν το ιατρικό απόρρητο και τους δηλώνουμε πως θα συνεχίσουμε να πορευόμαστε μαζί τους, στον ίδιο αγώνα ενάντια σε κάθε είδους εξαρτήσεις, όπως τόσα χρόνια.

O Πρόεδρος                                                                                                Ο Γραμματέας

Θανάσης Τζιούμπας                                                                                    Τάκης Χαλδαίος

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s