Ανταλλακτικό χαριστικό παζάρι 22/12/2012

Posted: 13/12/2012 in Έναρξη λειτουργίας blog

poster2

Σχόλια
 1. Ο/Η evan evan λέει:

  ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ 18ΑΝΩ

  Σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς που ζούμε, καθώς η κοινωνική και οικονομική κρίση εξελίσσεται, μια αίσθηση απομόνωσης και αλλοτρίωσης των ανθώπινων σχέσεων μας βάζει σε βαθιά δοκιμασία.

  Η ανασφάλεια και η αβεβαιότητα, τόσο σε ατομικό αλλά και σε συλλογικό επίπεδο, βάζουν το πλαίσιο για μια κοινωνία εσωστρεφή, όπου η αναζήτηση προσωπικού νοήματος και νοηματοδότησης, έχει υποβαθμιστεί σε μεγάλο βαθμό σε ατομικό έργο.

  Ο εγωκεντρισμός, η εξατομίκευση και ο βαθιά επιθετικός χαρακτήρας της σύγχρονης ζωής που μας επιβάλλουν, δημιουργούν μια παραμορφωμένη εικόνα της ευτυχίας.
  Η αίσθηση της συνάφειας μεταξύ μας, που παράγει συνθήκες αμοιβαίας εμπιστοσύνης και δέσμευσης δεν υπάρχει. Ο εθισμός και η εξάρτηση έχουν καταστεί τρόποι αντιμετώπισης του κατακερματισμού της ανθρώπινης προσωπικότητας που βιώνεται στην προσωπική ζωή-χώρο, με αποτέλεσμα οι ανθρωπιστικές αξίες να υποκαθίστανται με άλλες πρόσκαιρες καταναλωτικές «αξίες», εμποδίζοντας την έκφραση και την εμπειρία της κοινότητας με τραγικά αποτελέσματα.

  Απαιτείται το εγώ να γίνει εμείς, να βγούμε απο το καβούκι μας και να συνδεθούμε σε έναν πολύ υψηλό στόχο που ξεπερνά την «ατομική περιπέτεια», μετουσιώνοντας την σε μια συλλογική δυναμική.

  Η ιδέα ενός κόσμου απελευθερομένου απο κάθε είδους εξάρτηση, που ξεκίνα και απο τις θεραπεύτικες κοινότητες, μπορεί και έχει εξαπλωθεί σε όλο τον κοινωνικό ιστό. Τα στεγνά θεραπευτικά προγράμματα και άλλες συλλογικότητες καλλιεργούν με συνέπεια τέτοιες αξίες, πραγματικής κάλυψης δηλαδή των ανθρώπινων αναγκών.

  Στόχος των Συλλογικών Δράσεων Κοινωνικής Αλληλεγγύης του 18ΑΝΩ, είναι η οριστική ρήξη με την τρομοκρατία των καιρών, που οδήγει στην απομόνωση, στην αποξένωση, στην βία, στην ξενοφοβία, στον ρατσισμό και στην χρήση ναρκωτικών.

  Στόχος μας είναι η οριστίκη ρήξη με το κοινωνικό μοντέλο του καταναλωτικού ατομοκεντρισμού, που οδηγεί σε κάθε είδους φυγή.

  Είναι καιρός όλοι μας να συμβάλλουμε στην αναδιοργάνωση της κοινωνικής ζωής μας με νέους ρόλους, εκτιμώντας οι ίδιοι τις ανάγκες μας, συμμετέχοντας ενεργά και άμεσα στον σχεδιασμό δράσεων, για να αναπτύξουμε τελικά μια διαφορετική εικόνα του κοινωνικού μέλλοντος.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s