Ανακοίνωση προγραμμάτων «ΙΑΝΟΣ» – «ΜΕΘΕΞΙΣ» – «ΑΡΓΩ» για το «18 ΑΝΩ»

Posted: 23/04/2012 in Έναρξη λειτουργίας blog

ΕΛΛΗΝΙΚΗ  ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ  &  ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

ΔΙΟΙΚΗΣΗ 3ης Υ.ΠΕ. ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

ΕΙΔΙΚΟ ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

 

ΤΜΗΜΑ  ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ  ΕΞΑΡΤΗΜΕΝΩΝ «ΙΑΝΟΣ»

ΜΟΝΑΔΑ ΑΠΕΞΑΡΤΗΣΗΣ ΑΠΟ ΑΛΚΟΟΛ(ΣΘΣ – «ΜΕΘΕΞΙΣ»

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗΣ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΕΞΑΡΤΗΜΕΝΩΝ

ΑΤΟΜΩΝ «ΑΡΓΩ»

 

Θεσ/νίκη 10.4.2012

 Ενημερωθήκαμε σήμερα με έκπληξη για την προσπάθεια εμπλοκής του Προγράμματος Ψυχολογικής Απεξάρτησης 18 ΑΝΩ του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αθηνών σε παράνομες πράξεις και ταυτόχρονα της ταύτισης του θεραπευτικού απορρήτου με την απόκρυψη εγκληματικών ενεργειών. Την εμπλοκή δηλαδή ενός Προγράμματος που η ποιοτική και ποσοτική προσφορά δεν επιτρέπεται να αμφισβητηθεί και του οποίου η Επιστημονική Υπεύθυνη διακρίνεται επί δεκαετίες για το ήθος και το ύφος της προσφοράς της.

Το Πρόγραμμα 18 ΑΝΩ λειτουργεί για πολλά χρόνια αποτελώντας  σημείο επιστημονικής, εκπαιδευτικής και θεραπευτικής αναφοράς για όλη την Ελλάδα στις Εξαρτήσεις.

Η επιστημονικά υπεύθυνη του, κα Κατερίνα Μάτσα είναι γνωστή σε όλους τους εργαζομένους στις Εξαρτήσεις για την αφοσίωση στο έργο της και για  την αμέριστη συμπαράσταση που δείχνει αδιάλειπτα σε όλα τα εξαρτημένα άτομα και τις οικογένειες τους. Όλο το προσωπικό επίσης αφιερώνει χρόνο, ενέργεια και συναίσθημα στο θεραπευτικό του έργο, δεν υπάρχει αμφιβολία όμως ότι το Τμήμα ήταν όραμα της κα Μάτσα, η οποία και το ξεκίνησε, του έδωσε πνοή, το οργάνωσε, και το έφτασε στο σημείο που είναι τώρα μέσα από πολλές αντιξοότητες και δυσκολίες.

Η διαστρέβλωση και η κακοπροαίρετη παρερμηνεία γεγονότων με σκοπό να πληγεί η φήμη και το κύρος της Μονάδας αλλά κυρίως της ίδιας της κα Μάτσα αποτελούν πρόκληση για την επιστημονική κοινότητα της χώρας, τους πολιτικούς και διοικητικούς μας θεσμούς. Σε ένα πρόγραμμα Απεξάρτησης και δη σε μια Θεραπευτική Κοινότητα μπορούν ανά πάσα στιγμή να προκύψουν άπειρα ηθικά διλήμματα, τα οποία άπτονται της δεοντολογίας, του ιατρικού απορρήτου και του προσωπικού συστήματος αξιών του καθενός μας. Η θεραπευτική ομάδα καλείται ασταμάτητα να λαμβάνει πολύ πιεστικές αποφάσεις, οι οποίες αφορούν στην ζωή των μελών. Σε καμία περίπτωση δεν δεχόμαστε τις κατηγορίες που εκκρεμούν γνωρίζοντας την ποιότητα, συνέπεια, αξιοπιστία και σοβαρότητα που διέπει το 18 ΑΝΩ και το προσωπικό του.

Δηλώνουμε την υποστήριξη μας και παρακαλούμε να σταματήσει η αμαύρωση ανθρώπων που έχουν προσφέρει τόσα πολλά σ’ αυτόν τον τόπο.                                                                                                                                                   

Οι  Επιστημονικά Υπεύθυνοι

Κάκια Νικολάου, Ψυχίατρος –  Επιμελήτρια Α΄

Γρηγορίου Γιάννης Δ/ντης Ε.Σ.Υ.

Γεωργάκας Παναγιώτης Συν. Δ/ντης Ε.Σ.Υ.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s