Ανακοίνωση ΠΑΜΕ για το «18 ΑΝΩ»

Posted: 23/04/2012 in Έναρξη λειτουργίας blog

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΏΝ

ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ

 ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΤΕΓΝΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΑΠΕΞΑΡΤΗΣΗΣ!!

Με αφορμή τα τελευταία γεγονότα στη Μονάδα Απεξάρτησης 18ΑΝΩ, όπως αυτά, διαστρεβλωμένα παρουσιάστηκαν από κάποια ΜΜΕ, η Αγωνιστική Συσπείρωση Υγειονομικών (συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ)  καταγγέλλει στον ελληνικό λαό την προσπάθεια της Κυβέρνησης να χτυπήσει τη μεγαλύτερη μονάδα Απεξάρτησης στο ΕΣΥ. Ο στόχος είναι σαφής. Σε μια περίοδο όξυνσης της κρίσης , όπου βαθαίνουν οι αντιθέσεις (ανεργία, φτώχεια, ελαστικές εργασιακές σχέσεις, ταξικοί φραγμοί, απολύσεις, πολιτικές «σκούπας» βλ. μετανάστες-τοξικομανείς),  στο στόχαστρο  μπαίνουν  τα στεγνά θεραπευτικά προγράμματα , όπου διαχρονικά οι πολιτικές των κυβερνήσεων ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και με αρωγό τις δυνάμεις του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ που επιχειρεί το διαχωρισμό σκληρών και μαλακών ναρκωτικών, εργάστηκαν στην κατεύθυνση της υποβάθμισής τους, με σκοπό τη διάλυση τους και προτάσσοντας ως ¨κυρίαρχη θεραπευτική λογική¨ τα προγράμματα υποκατάστασης. Αφού προσπάθησαν να υποβαθμίσουν και να συρρικνώσουν το ΚΕΘΕΑ, να διαλύσουν τα κέντρα πρόληψης, συνεχίζουν το καταστροφικό τους έργο. Αξιοποιώντας γεγονότα, που καμία σχέση δεν έχουν με το θεραπευτικό πλαίσιο, η Κυβέρνηση επιδιώκει την υποβάθμιση της μεγαλύτερης δημόσιας μονάδας απεξάρτησης (18ΑΝΩ) με σκοπό:

Το κλείσιμο του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου στο οποίο ανήκει η Μονάδα.

          -Τη διάλυση των  κέντρων  πρόληψης

          -Την ιδιωτικοποίηση της παροχής υπηρεσιών απεξάρτησης μέσα από  τις διάφορες αστικές εταιρείες-ΜΚΟ που στόχο έχουν την επιχειρηματική δραστηριότητα και το κέρδος σε βάρος των εργαζομένων και των οικογενειών τους που αντιμετωπίζουν το πρόβλημα.

         -Την πριμοδότηση της υποκατάστασης σε βάρος των στεγνών προγραμμάτων.

          -Την απαξίωση των στεγνών προγραμμάτων, και στην καλύτερη περίπτωση  την αναγωγή τους σε μονάδες ψυχοκοινωνικής υποστήριξης της υποκατάστασης

         

Το ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους του ΨΝΑ  και της μονάδας απεξάρτησης  18ΑΝΩ να συστρατευτούν  στη πάλη για να διαμορφωθεί ένα δημόσιο και δωρεάν σύστημα παροχής υπηρεσιών απεξάρτησης, ικανό να καλύπτει τις ανάγκες της χώρας με στόχο τη θεραπεία την έρευνα και την πλήρη εργασιακή και κοινωνική επανένταξη των απεξαρτημένων. Υπερασπιζόμαστε τα στεγνά θεραπευτικά προγράμματα ως πρωταρχική μορφή θεραπείας. Διεκδικούμε ένα τουλάχιστον στεγνό πρόγραμμα σε κάθε νομό. Ζητάμε την ουσιαστική στήριξη του 18 ΑΝΩ. Καταγγέλλουμε στον ελληνικό λαό την προσπάθεια της Κυβέρνησης να νομιμοποιήσει τη χρήση ναρκωτικών, με την κατάθεση στη Βουλή του σχετικού νομοσχέδιου με τίτλο «ΚΩΔΙΚΑΣ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ».

Με το νομοσχέδιο αυτό:

  • Αποποινικοποιείται η χρήση, η κατοχή και η καλλιέργεια ναρκωτικών για προσωπική χρήση.
  • Εμπορευματοποιείται η πρόληψη – η θεραπεία – η επανένταξη
  • Ενισχύεται η συντήρηση του φαινομένου με την προώθηση των υποκατάστατων από τα νοσοκομεία του ΕΣΥ, ακόμα και από χώρους των Ενόπλων Δυνάμεων.

                             Το αντι-ναρκωτικό κίνημα, οι εργαζόμενοι στις μονάδες απεξάρτησης, στα Κέντρα Πρόληψης ,  οι γονείς, οι άνεργοι, οι νέοι, οργανωμένα, μέσα από τους συλλόγους και τα σωματεία τους, τους μαζικούς φορείς, τις Λαϊκές Επιτροπές στις γειτονιές,  πρέπει τώρα να αντιδράσουν με κάθε τρόπο για να μην επιτρέψουν την υποβάθμιση του έργου της μεγαλύτερης Δημόσιας Μονάδας Απεξάρτησης της Χώρας.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s