ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Ψ.Ν.Α. 2/11/11

Posted: 03/11/2011 in Έναρξη λειτουργίας blog

Κατά τη σημερινή συνέλευση πάρθηκε η απόφαση, μετά από ψηφοφορία να γίνει πορεία και παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Υγείας σε συντονισμό και με τους εργαζόμενους των άλλων νοσοκομείων της Αττικής. Η απόφαση βασίστηκε στη συλλογιστική του άμεσου συντονισμού με τους συναδέλφους, χωρίς τη διαμεσολάβηση των συνδικαλιστικών φορέων που χρόνια τώρα μας εγκλωβίζουν στη σκόπιμη, γραφειοκρατική βραδυκινησία τους.  Από τις τοποθετήσεις προέκυψε ότι τα αιτήματα του αγώνα μας οφείλουν να έχουν χαρακτήρα πολιτικό και δε δύναται να εξαντλούνται σε αριθμούς θέσεων, κλινών και εργαζομένων χωρίς να τίθεται με σαφήνεια το ευρύτερο θεωρητικό κοινωνικό και πολιτικό πλαίσιο μέσα στο οποίο καλείται να εφαρμοστεί ο εκάστοτε Οργανισμός νοσοκομείου.

  Το προεδρείο, ωστόσο, κατά την προσφιλή τακτική του φρόντισε να λήξει τη συνέλευση αυθαίρετα πριν την ολοκλήρωση της διαδικασίας. Ενώ υποστηρίχθηκαν και άλλες προτάσεις  (δημιουργία επιτροπής αγώνα, κλείσιμο της λεωφόρου Καβάλας) δεν μπήκαν καν σε διαδικασία ψηφοφορίας. Είναι η τρίτη γενική συνέλευση που παρακολουθούμε το προεδρείο να αυθαιρετεί επί της διαδικασίας μόλις καταψηφιστεί η πρόταση της πλειοψηφίας του ΔΣ (που ανήκει στην ΠΑΣΚΕ). Πολλοί συνάδελφοι, πραγματικά αγανακτισμένοι από την αντιδραστική αυτή στάση πήγαν στα γραφεία του συλλόγου διαμαρτυρόμενοι για την έκδηλη παρεμπόδιση της διαδικασίας αλλά και την επί της ουσίας ανάσχεση των αγωνιστικών κινητοποιήσεων. Η συμπεριφορά προς τους συναδέλφους ήταν χυδαία. Την μια με βρισιές την άλλη με καλοπιάσματα έγινε προσπάθεια να δικαιολογηθεί η απροκάλυπτη πλέον επιθετικότητα ενάντια σε όλους όσους απαιτούν άμεσες και δημοκρατικές διαδικασίες.

Τα όρια της ανοχής εξαντλήθηκαν. Ξέρουμε ότι έχουμε να δώσουμε πολύ σοβαρούς και πολύ σκληρούς αγώνες για τη ζωή τη δική μας, των παιδιών μας, της χώρας. Είναι σημαντικό να προφυλάξουμε τους αγώνες μας από όποιους διαβάλλουν, σαμποτάρουν, εκμεταλλεύονται τα δίκαια αιτήματά μας.

Χρειάζεται να έχουμε μαζική παρουσία στις γενικές συνελεύσεις. Οι συζητήσεις και οι ζυμώσεις οδηγούν στη διαμόρφωση ουσιαστικών προτάσεων, ενάντια στις προκατασκευασμένες, κομματικές θέσεις.

Χρειάζεται να πάρουμε τις διαδικασίες στα χέρια μας. Το προεδρείο να βγαίνει από το σώμα της συνέλευσης με σκοπό να συντονίσει και όχι να ελέγξει τη διαδικασία.

Χρειάζεται τέλος να πούμε ΟΧΙ στην παλινωδία που γιγαντώθηκε με τη δική μας ανοχή όλα αυτά τα χρόνια. Την πληρώνουμε ήδη πολύ ακριβά.

 Είναι υπόθεση όλων μας αυτός ο αγώνας.
Εμείς είμαστε αυτοί που θα του δώσουμε τη δύναμη και τη γνησιότητα που του αναλογεί. 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s