Κλείσιμο της Μονάδας του ΟΚΑΝΑ στον Πειραιά

Posted: 10/10/2011 in Έναρξη λειτουργίας blog

Οι εργαζόμενοι της Μονάδας Απεξάρτησης Τοξικομανών(18ΑΝΩ) του Ψ.Ν.Α. παρακολουθήσαμε με μεγάλη ανησυχία τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν στο Νοσοκομείο της Νικαίας με την μεταφορά του προγράμματος του ΟΚΑΝΑ.
Ο προπηλακισμός των εργαζομένων καθώς και των χορηγούμενων από μερίδα των κατοίκων μας βρίσκει κάθετα αντίθετους.
Το κλείσιμο της Μονάδας του ΟΚΑΝΑ στον Πειραιά και το μοίρασμα εργαζομένων-χορηγουμένων στα νοσοκομεία της ευρύτερης περιοχής αποτελεί άλλη μια καταστροφική ενεργεία του Υπουργού Υγείας κ.Λοβερδου μαζί με την διοίκηση του ΟΚΑΝΑ στο Εθνικό Σύστημα Υγείας και στα νοσοκομεία.
Μεταβάλλει τους χορηγούμενους και τους εργαζόμενους του ΟΚΑΝΑ σε «αποδιοπομπαίους τράγους» ενός συστήματος υγείας που το οδήγησαν με την εφαρμογή του Μνημονίου και των εντολών της Τρόικας σε πλήρη διάλυση και κατάρρευση.
Πάγια θέση μας είναι ότι τα προγράμματα υποκατάστασης του ΟΚΑΝΑ πρέπει να πληρούν αυστηρά επιστημονικούς και θεραπευτικούς όρους με σεβασμό στις ζωές και την αξιοπρέπεια χορηγουμένων και εργαζομένων και όχι η χορήγηση των υποκατάστατων να γίνεται με όρους ΑΤΜ μεθαδονης.
Η πολιτεία οφείλει να ενισχύσει και να βοηθήσει έμπρακτα τα προγράμματα απεξάρτησης (18ΑΝΩ-ΚΕΘΕΑ) και τα προγράμματα πρόληψης που λειτουργούν και τα οποία με την πολιτική που εφαρμόζουν τα οδηγούν στο κλείσιμο, τους εργαζόμενους στην ανεργία και τους θεραπευομενους στο δρόμο και τις πιάτσες των ναρκωτικών και του θανάτου.
O αγώνας ενάντια σε όλες τις εξαρτήσεις πρέπει να μας βρει όλους ενωμένους σε ένα ευρύ κοινωνικό μέτωπο που θα ορθώσει φραγμό στους κοινωνικούς αυτοματισμούς, στον αλληλοκανιβαλισμο και την σύνθλιψη των κοινωνικά ευάλωτων πληθυσμών(εξαρτημένοι-ψυχικά πάσχοντες).Ο αγώνας μας είναι για ένα ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ για όλο το λαό.
Οι εργαζόμενοι του 18ΑΝΩ βρίσκονται αλληλέγγυοι στους συναδέλφους εργαζόμενους του ΟΚΑΝΑ καθώς και σε όλους εκείνους που αγωνίζονται για μια κοινωνία ελεύθερη από κάθε είδους εξάρτηση.

ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗ ΜΟΝΑΔΑ ΑΠΕΞΑΡΤΗΣΗΣ ΤΟΞΙΚΟΜΑΝΩΝ (18ΑΝΩ)

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s