Ενημέρωση από τη συνάντηση εργαζομένων (3-10-2011)

Posted: 03/10/2011 in Έναρξη λειτουργίας blog

Σήμερα, Δευτέρα 3/10/’11, στις 13.00, στο χώρο της Κοινωνικής Επανένταξης, Χανίων 4, έγινε η νέα συνάντηση εργαζομένων της Μονάδας. Στο επίκεντρο της συζήτησης παρέμειναν τα νέα μέτρα που ανακοινώθηκαν το βράδυ της Κυριακής για την εργασιακή εφεδρεία-απόλυση στο στενό κι ευρύτερο δημόσιο τομέα, οι εξελίξεις στο χώρο της Ψυχικής Υγείας και της Απεξάρτησης καθώς και η γενικότερη κατάσταση στο χώρο της Υγείας, όπως διαμορφώνεται μετά τις αλλεπάληλες περικοπές στα τέως κεκτημένα δικαιώματα και παροχές.

Η ενημέρωση και η συζήτηση σχετικά με τις πρόσφατες κινητοποιήσεις του Συντονισμού εργαζομένων και απολυμένων Ψυχικής Υγείας-Πρόνοιας και κατά των Εξαρτήσεων ανέδειξε τη σημασία της συλλογικής διαμόρφωσης του αγώνα και της μαζικής συμμετοχής σε αυτές, ως κλάδος εργαζομένων και όχι ως ουραγοί κομματικών μηχανισμών. Η επικείμενη μάλιστα απεργία την Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2011, αποκτά ιδιαίτερη σημασία καθώς δεν αποτελεί μια μεμονωμένη «τουφεκιά στον αέρα», κατά την προσφιλή τακτική της ΑΔΕΔΥ αλλά προκύπτει ως φυσική κλιμάκωση των κινητοποιήσεων των προηγούμενων εβδομάδων, κινητοποιήσεων που αποφασίστηκαν από τις συνελεύσεις των εργαζομένων και στέφθηκαν με μαζική συμμετοχή.

Η απεργία αυτή είναι το ραντεβού όλων των εργαζόμενων που σηκώνουν στην πλάτη τους την ανεπάρκεια των θεσμών και την παλινωδία των κρατούντων. Η απεργία αυτή είναι το ραντεβού των εργαζόμενων που εδώ και χρόνια περιθάλπτουν το λαό όταν αρρωσταίνει, διδάσκουν τα παιδιά και φροντίζουν αυτούς που έχουν ανάγκη όχι όμως λεφτά ή δύναμη. Τώρα, που η κυβέρνηση, προκειμένου να διχάσει και να αποδυναμώσει τους εργαζόμενους επιτίθεται και απαξιώνει ανθρώπους που στο σύνολό τους στήριξαν αυτή τη χώρα με γνώση και φιλότιμο οφείλουμε να απαντήσουμε ενωτικά και αγωνιστικά.

Γι’ αυτό και προτάθηκε η συλλογική συμμετοχή των εργαζομένων της Μονάδας, στις επόμενες κινητοποιήσεις, με ενιαίο μπλοκ και η συμπόρευση με το Συντονιστικό, από το υπουργείο Υγείας προς το υπόλοιπο σώμα της πορείας. Επίσης προτάθηκε το μοίρασμα κειμένου με τις θέσεις μας για όσα συμβαίνουν, αποτέλεσμα επεξεργασίας των θεμάτων από τους συμμετέχοντες στη σημερινή συνάντηση και το οποίο ακολουθεί.

Αντιστεκόμαστε στην καταπάτηση της ζωής μας. Πολεμάμε με όλα τα μέσα για όσα επιθυμούμε και ονειρευόμαστε.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s