«Κραυγή αγωνίας» από το ΚΕΘΕΑ

Posted: 27/09/2011 in Έναρξη λειτουργίας blog

Η «κραυγή» των μελών των θεραπευτικών κοινοτήτων του ΚΕΘΕΑ ακούστηκε έξω από το υπουργείο Υγείας όπου πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας (Vid)

Με τον δικό τους τρόπο θέλησαν να κάνουν αισθητή τη παρουσία τους έξω από το υπουργείο Υγείας μέλη των θεραπευτικών κοινοτήτων, οι οικογένειές τους, οι εργαζόμενοι του ΚΕΘΕΑ.

Οι συγκεντρωμένοι αφού σχημάτισαν μια ανθρώπινη αλυσίδα, άρχισαν ένας ένας να φωνάζει το όνομά του, όπως ακριβώς δηλαδή ξεκινά καθημερινά η λειτουργία των θεραπευτικών κοινοτήτων, με τους υπόλοιπους να φωνάζουν » Και ο τάδε είναι εντάξει».

Όπως καταγγέλλουν, η μείωση της επιχορήγησης, το σχέδιο των συγχωνεύσεων και η μείωση του προσωπικού, που οδηγούν στο κλείσιμο τα προγράμματα θεραπείας και επανένταξης του ΚΕΘΕΑ, έχουν διαμορφώσει ένα απειλητικό, περιβάλλον για τα μέλη που βρίσκονται σε θεραπεία και τις οικογένειές τους: αβεβαιότητα, αστάθεια, αγωνία για την ίδια τους τη ζωή.

Το ίδιο μήνυμα θα στείλουν οι θεραπευτικές κοινότητες και από τις υπόλοιπες πόλεις της Ελλάδας και τα σωφρονιστικά καταστήματα όπου βρίσκονται. Με αυτόν τον τρόπο θα ξεκινήσει άλλη μια μέρα στη θεραπεία με την ελπίδα να μην είναι η τελευταία επισημαίνεται.

«Ο μονόδρομος της χορήγησης υποκατάστατων ουσιών και μόνο, που προωθεί το Υπουργείο στο όνομα της μείωσης των κρατικών δαπανών, κλείνει το δρόμο της απεξάρτησης και της κοινωνικής επανένταξης για τους εξαρτημένους και απαξιώνει το έργο του μακροβιότερου και αποτελεσματικότερου οργανισμού θεραπείας στη χώρα μας», υποστηρίζουν οι εργαζόμενοι του ΚΕΘΕΑ.

Σχόλια
  1. […] το ΚΕΘΕΑ… Posted: 28th Σεπτεμβρίου 2011 by kpap in BLOGS 0 Από το "18 ΑΝΩ"Η “κραυγή” των μελών των θεραπευτικών κοινοτήτων του […]

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s